utorak, 13. ožujka 2018.

Chocolate truffle layer cake



SASTOJCI
biskvit
250 g brašna
140 g šećera
1 rum šećer+1 vanilija burbon šećer
200 g kiselog vrhnja
90 g kakaa u prahu+1 žlica mljevene kave
2 žličice sode,1 žličica soli
1 žličica arome vanilija
240 ml ulja
330 ml mlake vode
1 žlica bijelog octa
2 jaja

bijela krema
200 g bijele kuverture
250 ml vrhnja za šlag
prstohvat soli i žlica soka od limuna

Tamna krema
250 ml vrhnja za šlag
200 g tamne čokolade 55-70% kakaa

glazura
150 g tamne čokolade 55-70% kakaa
200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA
Pripremite biskvit
U jednu veću zdjelu pomiješajte brašno,kakao,kavu,sodu,šećer,rum i vanilija burbon šećer,sol.
Dodati ulje i kiselo vrhnje.
Pomiješajte,zatim dodajte mlaku vodu u dva navrata i lagano pomiješajte.
Dodajte ocat i extrat vanilije i na kraju jaja.
Pomiješajte da se svi sastojci sjedine.
Smjesu podijelite u tri dijela i ispecite tri kore.
Odvojivi kalup prekrijte papirom za pečenje,samo dno ne stranice i ulijte pripremljenu smjesu.Pecite na 170C-25 min.ili na 180C-15 min.
Kalup je okrugli veličine 24 cm.
Kore ohladite na sobnoj temperaturi,pa kasnije prebacite u hladnjak.
Ja sa kora nisam skidala papir za pečenje dok su se hladile tek kod slaganja torte.

Priprema krema
Bijelu kuverturu rastopite na pari ili u mikrovalnoj.
Vrhnje za šlag istucite na pola i dodajte rastopljenu čokoladu u koju ste umiješali prstohvat soli i sok od limuna.
Na najnižoj brzini miksajte dok se sve ne poveže.
Za tamnu kremu postupak je isti.

Slaganje torte
Na pladanj za serviranje stavite prvu koru.
Kore slažete tako da gornja strana na kojoj se pekla bude dolje,a donja gore i na nju premažite tanki sloj bijele kreme.
Na kremu stavite drugu koru.
Slažete je isto kao i prvu koru.
Odstranite papir za pečenje.
Ako vam je na kori biskvita ostala tanka korica odstranite je nožem da vam se kasnije ne bi krema odvajala od biskvita.
Premažite zatim tamnom kremom u tankom sloju.
Pritisnite trećom korom biskvita koju također slažete naopačke i skidate papir za pečenje.
Pritisnite i također nožićem odstranite koricu sa površine biskvitne kore.
Premažite ostatkom bijele kreme.
Stavite hladiti u hladnjaku.
Napravite čokoladnu glazuru tako što sastojke topite na laganoj vatri i prelijte po dobro ohlađenoj kremi.
Ostatkom tamne kreme premažite stranice torte.
Tortu ukrasite po želji.
Ja sam koristila hrskave čokoladne loptice.

Izvor:https://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar