petak, 16. ožujka 2018.

Minjon kocke!Prelepe, socne, nezne…Kod nas jedna od omiljenih poslastica…..



Sastojci
kora
10 jaja
10 kasika brasna
10 kasika secera
2 kasike kakaa
1 kasicica praska za pecivo
fil I
100g lesnika
3 pudinga od cokolade
750ml mleka
4 kasike secera
250g margarina
200g secera u prahu
fil II
4 kesice slaga
glazura
150g mlecne cokolade
margarin,ulje,mleko
sirup
200ml vode
100g secera
1 vanil secer

Priprema
1.
Umutiti penasto belanca i postepeno dodavati secer i mutiti. Dodati zumanca i kratko mutiti. Pomesati brasno ,kakao i prasak za pecivo i postepeno dodavati u umucena jaja.Mesati varjacom dok se masa ne izjednaci.Ispeci u dubljem plehu.Cackalicom proveriti da li je kora gotova.Gotovu koru kad se ohladi iseci tako da se dobije jedna debela i jedna vrlo tanka kora.
2.
Prokuvati vodu,secer i vanil secer.Nek kljuca 3-4 minuta.Deblju koru preliti sirupom,a tanju iseci na kockice (na velicinu parceta koliki zelite da vam budu minjoni). Ja sam isekla 24 kocke,4×6.
3.
Skuvati puding u mleku sa secerom kao sto to obicno radite. Lesnike prepeci na kratko u rerni i samleti u multipraktiku sto sitnije,da postanu kompaktna smesa.
4.
Penasto umutiti margarin i secer u prahu. U ohladjeni fil dodati samlevene lesnike i pomesati sa margarinom.
5.
Umutite slag po uputstvu sa kesice.Mali deo odvojite za ukrasavanje minjona.Glazuru pravim otprilike dodajuci malo mleka,ulja i margarina.Mozete koristiti bilo koju glazuru samo je bitno da stavite mlecnu cokoladu.
6.
Na deblju koru premazati fil od pudinga pa slag.Preko slaga poredjati kockice tanje kore i preliti glazurom.Ukrasiti slagom.

0 komentari:

Objavi komentar